2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları tombul benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı önemli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın direnci: Acil çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın güvenli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin yerı düzen, yangın bapları genellikle özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden sair yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri etkili nâre dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesinlikle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

üste, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Yangın Bapsı Kolu aşağı mevsuk itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Grup gestaltsında kullanılır. Tehlike takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat olabildiğince fonksiyonel ve selim olmalıdır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde kâin yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

- İnternet sitesinin emeklevselliğini ve başarımını arttırmak vasıtasıyla sizlere sunulan hizmetleri yetiştirmek,

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından saye alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına Yangın kapısı istanbul dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, bina ile dış mekanı muteber şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Report this wiki page